İçeriğe geç

Yeşilyurt Nerenin Köyü

Yeşilyurt köyü nereye bağlı?

Yeşilyurt, Tokat ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Balıkesir Yeşilyurt köyü nereye bağlı?

Yeşilyurt, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir. Yeşilyurt mahallesi Balıkesir şehir merkezine 17 km uzaklıkta yer almaktadır. Mahallenin; kuzeyinde Yüksekören, Ceritler ve Eğner, doğusunda Seyhan Nehri, güneyinde ise Topallı bulunmaktadır.

Yeşilyurt nereye ait?

Yeşilyurt, BakırköyYeşilyurtProvinzIstanbulBezirkBakırköyStandortEuropäische SeiteGeografische RegionMarmararegion10 weitere Zeilen

Yeşilyurt Köyü Neyi Meşhur?

Kaz Dağları’nın eteklerinde bulunan Yeşilyurt Köyü, deniz ve dağ turizminin eşsiz bir birleşimini sunuyor. Yoğun bitki örtüsüyle çevrili ve denize sadece 3 km uzaklıkta bir oksijen çadırı. Köy, taş mimarisinin en güzel örneklerini barındıran ve yüzyıllar boyunca şekillenen evleriyle ünlüdür.

Balıkesir Yeşilyurt Köyü Alevi mi?

Yeşilyurt (Çorak) Köyü, Balıkesir ili merkez ilçesine bağlı bir Çepni Alevi köyüdür.

Muğla Yeşilyurt Köyü hangi ilçeye bağlı?

Yeşilyurt, Muğla ilinin Menteşe ilçesine bağlı bir ilçedir.

Yeşilyurt eskiden nereye bağlıydı?

Daha önceleri Artova ilçesine bağlı bucak merkezi olan Sulusaray’a bağlı bir köy iken, 20 Ağustos 1971 tarihinde il statüsü alarak kasaba olmuştur. 27 Temmuz 1983 tarihinde ise yerleşim yerine “Yeşilyurt” ismi verilmiştir. Yeşilyurt, 04.07.

Yeşilyurt Rum köyü mü?

Köy, bir zamanlar büyük bir Rum yerleşimi olup, dört tarafı dağlarla çevrili bir ilçedir.

Yeşilyurt ne zaman ilçe oldu?

Bu yerleşimin daha sonraki dönemlerde de gelişmeye devam ettiği görülmüştür. Osmanlı döneminde Çırmıktı, Cumhuriyet’ten sonra ise İsmetpaşa adıyla anılan ilçenin statüsü 1957 yılında ilçe düzeyine çıkarılarak Yeşilyurt olarak değiştirilmiştir. İlçe yerleşim alanı bakımından dağlık olup yüzölçümü 568 km2’dir.

Yeşilyurt nereli?

Erdoğan Yeşilyurt, MSV Duisburg forması Yeşilyurt ile 2013 yılında Kişisel bilgilerTam adıErdoğan YeşilyurtDoğum tarihi6 Kasım 1993Doğum yeriEuskirchen, Almanya18 satır daha

Yeşilyurt kime ait?

Kasım 2012’de Büyükşehir Yasası’nda yapılan değişiklikle Malatya büyükşehir, Yeşilyurt ise merkez ilçe oldu.

Yeşilyurt merkez ilçe mi?

Malatya’nın 13 ilçesi vardır. Merkez ilçeler: Battalgazi. Yeşilyurt.

Yeşilyurt Köyü hangi ilde?

Yeşilyurt, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı bir köydür.

Yeşilyurt ne zaman yapıldı?

Yapımına 2006 yılında başlanan Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 14 Nisan 2007 tarihinde Samsun ve Karadeniz Bölgesi’nin ilk alışveriş merkezi olarak hizmete açılmıştır.

Kaz Dağlarında nereye gidilir?

Kaz Dağları oksijeni, mitolojik efsaneleri, manzaraları ve köyleriyle ünlüdür… Sarıkız Türbesi. … 3. Şahindere Kanyonu ve Cam Teras. … Mıhlı Deresi … Hasanboğuldu Göleti. … Sütüven Şelalesi. … 7. Pınarbaşı … 8. Zeytinyağı Müzesi Daha fazla makale… •21 Mart 2024

Yeşilyurt eskiden nereye bağlıydı?

Daha önceleri Artova ilçesine bağlı bucak merkezi olan Sulusaray’a bağlı bir köy iken, 20 Ağustos 1971 tarihinde il statüsü alarak kasaba olmuştur. 27 Temmuz 1983 tarihinde ise yerleşim yerine “Yeşilyurt” ismi verilmiştir. Yeşilyurt, 04.07.

Malatya Yeşilyurt hangi ilçeye bağlı?

Yeşilyurt, Doğu Anadolu Bölgesi’nin batı kesiminde Malatya ilinin merkez ilçesidir. Doğuda Battalgazi, batıda Akçadağ ve Doğanşehir, güneyde Çelikhan ve Adıyaman illeri ve kuzeyde Yazıhan ilçesi ile çevrilidir.

Yeşilyurt izmir’in hangi semtinde?

Kaynaklardan kaynaklanmayan içeriklere itiraz edilebilir ve içerik kaldırılabilir. Yeşilyurt, İzmir ilinin Karabağlar ilçesine bağlı bir ilçedir.

Antalya Yeşilyurt hangi ilçeye bağlı?

Yeşilyurt, Antalya ilinin Kepez ilçesine bağlı bir ilçedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir