İçeriğe geç

12 Adalar Fethiye Hangileri

Fethiye 12 ada tekne turu nereye gidiyor?

Fethiye 12 Adalar tekne turunda Fethiye’nin cennet gibi koylarında ve plajlarında güneşlenebilir ve yüzebilirsiniz. Tekne turu sırasında ziyaret edeceğiniz koylar; Akvaryum Koyu, Yassıca Adası, Kızıl Ada, Tavşan Adası ve özellikle Göcek Koyları ziyaret edilecektir.

12 adanın isimleri nelerdir?

Bu adalar şunlardır: İtalyan işgali altında bulunan Rodos, Leryoz, Kerpe, İleki, İstanbulya, Herke, İncirli, Kelemez, Lipso, Batnos, Kashot, Sömbeki ve İstanköy ile bunlara bağlı Meis adaları.” (TTK, 2021).

12 adalar turu hangi adalar?

Fethiye 12 Adalar Göcek Tekne Turu / TUR ROTA: Fethiye Marina, Turunç Pınarı Koyu, Kuleli Koyu, Tavşan Adası, Kızıl Ada, Samanlık Koyu, Şövalye Adası, Fethiye Limanı, TATİL PAKETLERİMİZİ ZİYARET ETMENİZİ TAVSİYE EDERİZ ÖNEMLİ UYARI: Salgın döneminde , tekneler yolcu sayısının %50’si ile sınırlıdır.

12 ada tekne turu kaç saat sürüyor?

Yaklaşık 200 km’lik yolculuğumuz 2,5 – 3 saat sürüyor, ardından teknemize biniyoruz ve teknemiz 10 dakika kadar bizi bekliyor.

Fethiye tekne turu kaç TL?

Fethiye Tekne Turu Fiyatları 2024 Fethiye Tekne Turu fiyatları 2024 yılında yetişkinler için 850 TL, 3-6 yaş arası çocuklar için 500 TL, 3 yaş altı çocuklar için ise ücretsizdir.

Adalar turu kaç TL?

12 Adalar Tekne Turu Fiyatı Ne Kadar? Fethiye 12 Adalar Tekne Turu Fiyat Listesi 2024; 6 yaş üstü +850 TL, 3-6 yaş arası 500 TL, 0-2 yaş arası ücretsiz.

12 adalar hangileri Fethiye?

Fethiye ve Göcek’ten günübirlik turlarla da ulaşılabilen Yassıca Adaları, Hamam Koyu, Kurşunlu Koyu, Yavansu, Bedri Rahmi Koyu, Tersane Adası, Göbün Koyu, Boynızbükü, Göcek Adası, Domuz Adası, Zeytin Adası ve Kızıl Ada bulunmaktadır. “12 Adalar” olarak adlandırılan bölge.

12 Adayı Kim Kaybetti?

1828 Londra Protokolü, adaların çoğunun yeni Yunan devletinin bir parçası olacağını şart koşmuştur. Ancak, Yunanistan’ın bağımsızlığı 1824’te tanındığında, adalar 1830 Londra Protokolü uyarınca yeni Yunanistan Krallığı’ndan hariç tutulmuştur.

Ege Adaları ve 12 ada aynı mı?

“12 Ada” terimi: Bizans döneminde bu adalar genel olarak Ege Adaları olarak anılırdı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde ise İmroz’dan Meis’e kadar Anadolu kıyısındaki adalar Cezâir-i Bahr-i Sefid (Akdeniz Adaları) olarak adlandırılırdı.

Fethiye tekne turu kaçta başlıyor?

Fethiye günübirlik tekne turları, adından da anlaşılacağı üzere tüm gün süren, sabah 09:30-10:30 saatleri arasında başlayıp akşam 17:30-18:30 saatleri arasında sona eren tekne turlarıdır.

Kelebekler Vadisi tekne turu kaç para?

Kelebekler Vadisi Tekne Turu Fiyatları 2024 2024 yılında Kelebekler Vadisi Tekne Turu yetişkinler için 750 TL, çocuklar için 450 TL olup, 3 yaş altı çocuklar için ücretsizdir.

Göcek’ten hangi adalara gidilir?

GÖCEK TEKNE TURU 12 Adalar Yat Turu sırasında Zeytin, Yassıca, Domuz adaları ve daha birçok ada ve koyu ziyaret etme şansına sahipsiniz.

12 Adalar nerededir?

Bir başka an ve muhteşem bir balık şöleni… 12 ada, bir tur ve yüzlerce eşsiz an… Fethiye Körfezi’ndeki bu ada grubunu, Fethiye Limanı’ndan kalkan günlük mavi turla Şövalye Adası’ndan ziyaret edebilirsiniz.

Fethiye tekne turunda nerelere gidilir?

Fethiye tekne turu türüne ve temasına göre değişmekle birlikte en iyi rotalar şunlardır: Şövalye Adası, Mavi Mağara, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Soğuk Su Koyu, Gemile Adası, Rodos Adası, Akvaryum Koyu. Daha fazla makale…

Ölüdeniz tekne turu kaç saat sürüyor?

Ölüdeniz’e tekne turu yaklaşık 6 saat sürüyor ve turumuza doyurucu bir öğle yemeği dahildir. Bu tam günlük gezide Kelebekler Vadisi, Soğuk Su, St. Nicholas Adası, Akvaryum Koyu ve Deve Plajı’nı ziyaret etme fırsatınız olacak.

12 ada tekne turu kaç para?

2024 yılı Fethiye 12 Adalar tekne turu fiyatı 1000 TL’dir. Fethiye tekne turumuz sabah 10’da başlar ve dört eşsiz koyu gezdikten, akvaryum gibi sularda yüzdükten ve güneşin tadını çıkardıktan sonra akşam 17:00’da varış yapar.

Adalar turu nereden kalkıyor?

12 Adalar Tekne Turu Tekne turu her gün Fethiye İskelesi’nden sabah 10:30’da başlar. Burada çok sayıda gezi teknesinden birine binebilir ve eşsiz deniz ve doğa manzaraları eşliğinde farklı koylardan elmas denizine dalabilirsiniz. 12 Adalar Turu’nda tekneler Fethiye Körfezi’ndeki adaları ziyaret eder.

Fethiye tekne turunda ne giyilir?

Tekne turuna çıktığınızda hafif bir esintinin olduğu ancak yazın üşümeyeceğinizin garanti olduğu bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Uzun süre teknede otursanız bile sizi rahatsız etmeyecek rahat yazlık, spor veya şık kıyafetler arasından seçim yapabilirsiniz.

Kelebek Vadisi tekne turu nereden kalkıyor?

Kelebekler Vadisi tekneleri nereden kalkıyor? Ölüdeniz plajındaki son otobüs durağından plaja doğru yürüdüğünüzde bir kooperatif pavyonu var. Ölüdeniz’den Kelebekler Vadisi’ne giden taksi teknelerinin biletlerini buradan almalısınız. Daha sonra kulübeden denize doğru yürüdüğünüzde tekneleri göreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kondom Kullanan Escort