İçeriğe geç

Tahsil Vermek Ne Demek

Tahsil edilmesi ne demek?

Kelime anlamı: Borç tahsilatı kelimesi tahsilat veya borç tahsilatı anlamına gelir. Kökeni: “Tahsilat” kelimesi Arapça kökenlidir ve toplamak anlamına gelir. Örnek cümle: Şirket, müşterilerinden gecikmiş ödemeleri tahsil etmek için özel bir ekip kurmuştur.

Tahsile vermek ne demek?

Anlamı araştırılan “toplamak” kelimesi internetten de öğrenilebilir. Anlamı garip olan kelimeleri internette arayan kişiler bilgi edinmek ister. Araştırılan “toplamak” kelimesi de kişilerin kullanmak istediği bir kelimedir. Toplamak, para almak veya toplamak anlamına gelir.

Para tahsil etmek ne demek?

Tahsilat, bir işletmenin bir müşterisinin o işletmeye borçlu olduğu fonlardan bahsederken kullandığı bir terimdir. Başka bir tanım ise; Bir işletme bir müşteriye bir ürün veya hizmet sattığında, ödeme ya işlem sırasında ya da belirli sayıda gün sonra alınabilir.

Tahsilli ne anlama gelir?

“Tahsis edilen” kelimesinin kullanılmasının amacı, hisselerin belirli bir yatırımcı grubuna tahsis edilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu şekilde belirlenen satış fiyatından edinilen hisseler şirketin sermayesini artırırken, bu sizin, yani hisselere sahip olan piyasa katılımcısının elinde tuttuğu hisselerin fiyatını değiştirmez.

Tahsil verildi ne demek?

Açılan ekranda bankayı ve şubeyi seçin ve ayrıntılar bölümünde “Belge Ekle”ye tıklayın. Ödeme yapmak için banka ekstresine tıklayın. Kayıt, açılan ekranda gerekli kaydı seçip “Seçilenleri Aktar”a tıklayarak işlenecektir. İşlendikten sonra eklenen çekin durumu “Alınmak üzere gönderildi” olarak güncellenecektir.

Odemeyi tahsil etmek ne demek?

Borç tahsilatı, müşterilerinin sağladığı mal ve hizmetler için borçlu olduğu borçları tahsil eden bir işletmedir. Satışlar işletmeler için önemlidir, ancak bu satışlardan elde edilen gelir, işletmenin hayatta kalmasını ve faaliyetlerini sürdürmesini sağlar.

Borcu tahsil etmek ne demek?

Borç tahsilatı, hem bireylerin hem de işletmelerin mali sağlıklarını korumaları için hayati önem taşıyan bir süreçtir. Bu süreç, borçlulardan yasal yollarla borç tahsil etmeyi içerir ve borçlu ödeme yapmaktan kaçındığında veya ödemeleri geciktirdiğinde kullanılır.

Tahsile göndermek ne demek?

Tahsilat İçin Bankaya Gönder. Tahsilat İçin Bankaya Gönder, portföyünüzdeki çek veya senetleri hesabınızın bulunduğu bir bankaya gönderdiğinizde, bunların banka tarafından tahsil edilip hesabınıza yatırılabilmesi için kayıtlarda gerekli işaretlemeleri yapar.

Elimde çek var nasıl tahsil ederim?

Çeki elden alma Çeki elinde tutan kişi bankaya gider ve çeki kasiyere verir. Daha sonra, çeki arkasına kendi adını ve imzasını atarak onaylar. Daha sonra banka kişiye ödeme yapar. Çeki aldığınız şube, çekin düzenlendiği şubeyle aynıysa herhangi bir ücret ödemezsiniz. Aksi takdirde ücret ödemeniz gerekir.

Bedeli tahsil etmek ne demek?

Ahz-u kabz, “bedeli toplamak” anlamına gelir ve vergi mükelleflerinin vekillere bedeli toplama yetkisi vermesini ifade eder. Vekaletnamenin içeriğinde, ahzu kabza veya ahzu kabz olarak da anılır.

Para nasıl tahsil edilir?

Türk hukukuna göre, alacağını tahsil etmek isteyen bir kişinin başvuruda bulunabileceği iki yol vardır. Birincisi dava açmak, diğeri ise icra takibi başlatmaktır. Tahsil edilebilir ve vadesi gelmiş herhangi bir borç için icra davası açılabilir.

Bankadan tahsil etmek ne demek?

Çek bozdurma, çekin üzerinde belirtilen ödeme tarihinde tahsil edilmesi anlamına gelir. Çek bozdurma yalnızca çekte belirtilen bankada yapılabilir. Bankacılık işlemlerinde gecikmeleri önlemek için çekte belirtilen günde bankaya ulaşmak gerekir.

Tahsiller ne demek?

Alıcıya gönderilen mallara ilişkin belgelerin “poliçe kabulü” karşılığında verilmesiyle oluşan bir ödeme şeklidir.

Tahsilsiz ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: eğitimsiz.

Tahsis satış ne demek?

Özel yerleştirmede, bir şirket hisse senetlerini veya tahvillerini önceden belirlenmiş bir yatırımcı grubuna satar. Bu tür satışlar IPO’dan önce veya sırasında gerçekleşebilir. Dahası, bu tür satışlar özel şirketlerle sınırlı değildir; devlet tarafından listelenen şirketlerde de gerçekleşebilir.

Alacağın tahsil edilmesi ne demek?

Borç tahsilatı nedir? Borç tahsilatı, borçlunun ödemediği borçtur; müzakere, arabuluculuk, dava ve icra yoluyla tahsilat süreçlerini ve prosedürlerini içeren kapsamlı bir kavramdır. Borç tahsilatı, yargısal çözümlerin müdahalesinden önce müzakereler ve uzlaşmalar yoluyla yeniden yapılandırılabilir.

Tahsil edilen tutar ne demek?

Muhasebede, borç tahsilatı ödemenin alınması anlamına gelir. Tahsil edilen borç için bir borç tahsilat makbuzu düzenlenir. Makbuz borçlunun hesabına yatırılır. Bu şekilde, tahsil edilen tutar müşterinin hesabından borçlandırılır.

Toki tahsil edildi ne demek?

Merhaba, “İşlem devam ediyor, başvuru ücreti tahsil edildi veya eksik başvuru var” ifadesi başvurunuzun onaylandığını ancak çekiliş nedeniyle hakkın henüz belirlenmediğini ifade etmektedir.

Tahsilat nedir kısaca?

Öncelikle alacak tahsilatı kelimesinin anlamına bakalım: Alacak tahsilatı, bir şirketin alacaklarının tahsil edilmesi veya ödeme süresi içerisinde yasal olarak tahsil edilemeyen alacakların tahsil edilmesi anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kondom Kullanan Escort